in Bitcoin

Terroristische verdachten in Oekraïne die worden vastgehouden na een dreigende aanslag op de stad van de bommen, indien niet betaald 50 BTC

Twee 60-jarige verdachten in Oekraïne zijn volgens een rapport van de Oekraïense veiligheidsdienst door de wetshandhavingsautoriteit in hechtenis genomen. De verdachten hadden eerder geëist dat 50 BTC’s naar hun portemonneeadres werden gestuurd of ze zouden strategische locaties in de Oekraïense hoofdstad Kiev opblazen.

„De aanvallers eisten in het bijzonder dat er 50 bitcoins met een geschatte waarde van 500.000 dollar naar een e-wallet zouden worden gestuurd met een gecodeerd bericht in de vorm van een QR-code“.

Terroristen en hackers hebben in verschillende gevallen losgeld geëist van Bitcoin Future. Sommige Bitcoin-critici beweren dat dit komt omdat transacties met cryptocurrencies niet te traceren zijn en dat maakt ze aantrekkelijker voor criminelen.

Terwijl sommigen met de daad zijn weggekomen, heeft het geluk deze twee oudere mannen niet in de luren gelegd. Anton Joeriovitsj Herasjtsjenko, plaatsvervangend minister van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, schreef dit op zijn Facebook-pagina over de gebeurtenis:

„Ondanks hun gevorderde leeftijd, leerden ze hoe verschillende criminelen crypto gebruikten en hoopten straf te vermijden na het krijgen van geld in een digitale portemonnee.“

De verdachten werden gearresteerd na een grondige analyse van de telefoongegevens en de camerabeelden van de straat, die de veiligheidsagenten naar hen toe leidden. Het werd waarschijnlijk ook vergemakkelijkt door een kleinere bom die ze op 21 juli in de buurt van een metro tot ontploffing brachten als waarschuwing voor de politie.

De gegevens van blokketentransactiesoftware Crystal Blockchain toont aan dat het BTC-adres op de dreigingsnota slechts één transactie van 0,00012258 BTC had van een onbekend adres dat van peer naar peer bitcoin-marktplaats LocalBitcoins werd gestuurd. De fondsen werden slechts een dag voor de eerste bomaanslag verstuurd, maar er is geen bewijs van enig verband tussen de twee.

Een van de argumenten tegen Bitcoin is dat het door criminelen wordt gebruikt om illegale activiteiten uit te voeren. De transacties op het BTC-netwerk zijn echter niet echt onvindbaar en de criminelen wenden zich tot privacy-munten voor privé-transacties. Cryptocurrency liefhebbers stellen al lang dat digitale valuta niet slecht zijn, maar alleen gebruikt worden door criminelen, net als elke andere fiatvaluta.