in Bitcoin

Bitcoin Futures Data visar marknadens favoriter tjurar trots $ 1.5K Flash Crash

Flera viktiga derivatindikatorer visar att investerare fortfarande är starkt hausse på Bitcoin trots en miljard dollar i likvidationer.

Den plötsliga nedgången på 1 500 dollar i Bitcoin ( BTC ) den 2 augusti orsakade likvideringar på futurekontrakt på över 1 miljard dollar och ledde också till en kraftig nedgång i priset på många topp-altcoins.

Denna enorma siffra representerar 18% av det totala öppna räntan på 5,6 miljarder dollar och orsakade utan tvekan den överdrivna flyttningen till 10 560 dollar

Intressant är att futures öppna räntan återhämtade hälften av denna förlust på mindre än 48 timmar och ligger för närvarande på 5,2 miljarder dollar. Samtidigt är derivatindikatorer som kontango (bas), finansieringsgrad, alternativa 25% delta skew och port / samtalsförhållandet oftast oskadade.

Trots en sådan rejäl prisrörelse förblir investerarnas positiva förväntningar på Bitcoin-pris oförglömda eftersom det inte finns en enda indikator som indikerar överdriven optimism eller baisse.

Detta är påfallande annorlunda från 10 maj när en massiv $ 1400-nedgång lade flertalet indikatorer till baisse nivåer. Det var sista gången likvidationerna överskred en miljard dollar.

Lägg märke till hur den nyligen öppna V-formade återhämtningen skiljer sig från den i mitten av maj. Då drabbades futures öppet ränta med en förlust på 1,2 miljarder dollar och det tog 22 dagar att återhämta märket på 3,6 miljarder dollar.

Contango höll sig stadigt

Genom att mäta 3-månaders terminskontraktspremien till nuvarande spotnivåer kan man dra slutsatsen om professionella handlare lutar hausse eller baisseartad. En hälsosam marknad bör uppvisa en något positiv årlig ränta, en situation som kallas kontango.

Premien minskade lite efter ett par dagar flirta med en 15% årlig basränta, vilket är ganska högt jämfört med ett års genomsnitt på 6,5%.

Det ligger nu på en sund nivå på 11,5%, vilket indikerar positiva förväntningar eftersom professionella handlare kräver mer pengar för att skjuta upp den finansiella avvecklingen.

Däremot flirade den 3-månaders årliga futuresbasen med den negativa sidan i maj och tog över en månad för att återfå en sund 5% -nivå.

Evigvariga kontraktsfinansiering återgår till det normala

Perpetual futures, även känd som omvända swappar, har vanligtvis finansieringssatser som samlas in var 8: e timme. En positiv kurs indikerar att längtan använder mer hävstång än shorts, så att de kommer att betala en sådan avgift.

Priser över 0,10% per 8 timmar är ovanliga, även om de inte är oroande. Detta motsvarar 2,1% per vecka och skulle bara pressa köpare att minska hävstången när de håller på sådana nivåer under flera dagar.

Finansieringsgraden har minskat till en mycket sund nivå, vilket tyder på att det inte finns några tecken på baisshet eller överdriven köpers hävstång. Den nuvarande situationen liknar noll med krisen den 10 maj, då finansieringsgraden var negativ, vilket innebär att säljare betalade för att hålla öppna positioner.