in Bitcoin

Bitcoin Fee Ratio Meervoudig op Laagste niveau sinds januari 2018, maar wat betekent het?

Een key on-chain metric voor Bitcoin is gedaald naar het laagste niveau in bijna drie jaar, wat goed is voor de veiligheid van het netwerk.

Bitcoin’s Fee Ratio Multiple (FRM) is een metriek voor het meten van de afstand die proof-of-work blokkades moeten overbruggen om de huidige beveiligingsniveaus te handhaven, uitsluitend via de inkomsten uit transactiekosten.

Volgens analytics provider Glassnode is FRM gekoppeld aan de vraag en veroorzaakt door hogere transactiekosten. Het is momenteel op het laagste niveau sinds januari 2018.

De #Bitcoin Fee Ratio Multiple (FRM) staat op het laagste niveau sinds januari 2018.

FRM is gekoppeld aan de vraag en wordt veroorzaakt door hogere transactiekosten.

Een lage waarde betekent een verhoogde netwerkbeveiliging, vooral omdat de blokbeloningen in de loop van de tijd afnemen.

Goed voor de veiligheid

De Fee Ratio werd gebruikt om een antwoord te geven op een vraag van partner bij Castle Island Ventures, Nic Carter, die vroeg welk percentage van het economische volume van Bitcoin we zouden moeten betalen aan vergoedingen ter vervanging van blokbeloningen als ze morgen zouden verdwijnen.

Er werd berekend dat ongeveer 0,6% van het economische volume zou moeten worden betaald in vergoedingen om een gelijkwaardig niveau van netwerkbeveiliging te ondersteunen. Dit cijfer is berekend door de inkomsten van de mijnwerkers te delen door het transactievolume. De FRM breidt dit uit met een focus op beveiliging door gebruik te maken van de volgende formule;

Inkomsten van mijnwerkers [Block Reward + Transactievergoedingen] / Transactievergoedingen

Als zodanig meet het impliciet de sterkte van de eigendommen van een actief als waardeopslag.

Een lage FRM suggereert dat Bitcoin zijn huidige beveiligingsbudget (inkomsten uit mijnwerkers) kan handhaven zonder te hoeven vertrouwen op een inflatoire subsidie, terwijl een hoge FRM suggereert dat het netwerk een zware inflatie nodig zal hebben door middel van bloksubsidies om het bestaande beveiligingsbudget in stand te houden. Het veelvoud wordt toegepast op basis van een blokbeloning met een halveringcyclus, d.w.z. over een periode van vier jaar.

Een te laag beveiligingsbudget zou betekenen dat de keten onveilig is, en een te hoog budget betekent dat de gebruikers te veel betalen voor het gebruik ervan.

In dit geval, waarbij de blokbeloningen in mei worden gehalveerd, is de keten nog steeds zeer veilig volgens de huidige FRM-meting.
Hashrate status

Een andere metrische aanduiding voor de gezondheid van het netwerk is de hasjsnelheid van Bitcoin, maar zoals Glassnode al opmerkte, is deze gedaald in afwachting van een aanpassing van de mijnbouwproblemen.

In de afgelopen dagen is de hashsnelheid van Bitcoin aanzienlijk gedaald, af en toe tot onder de 100 exahash per seconde – waarden die sinds juni niet meer zijn gebruikt.

Volgens bitinfocharts.org heeft hashrate op 17 oktober een recordhoogte van 157,6 EH/s bereikt, maar is het teruggevallen tot het huidige niveau van 114,6 EH/s.

De veranderingen zijn toegeschreven aan het einde van het natte seizoen in China waar de meerderheid van de Bitcoin-mijnbouw plaatsvindt. Wanneer de regens opdrogen, droogt ook de goedkope waterkracht op, vooral in Sichuan, waardoor de winsten van de mijnbouw een klap krijgen en de hasjrat daalt als de booreilanden worden stilgelegd of verplaatst. Dit zijn seizoensgebonden veranderingen die elk jaar plaatsvinden en die niets te maken hebben met het grote geheel.